Vierkant voor wiskunde

Dini van den Heuvel


DOEboeken en WISschriften

De stichting VIERKANT voor wiskunde geeft Doeboeken en Wisschriften uit. Deze Doeboeken (een 20-tal) en Wisschriften kunnen een plezierige, intellectuele uitdaging zijn. Jongeren kunnen genieten van hun eigen ontdekkingen en oefenen spelenderwijs het logisch en abstract denken. De Doeboeken en Wisschriften zijn samengesteld door onderzoekers, docenten uit het voorgezet onderwijs, studenten en anderen die als vrijwillige medewerkers bij de stichting betrokken zijn.

Doeboeken zijn geschreven voor middelbare scholieren die meer van wiskunde willen weten dan ze op school krijgen.

Wisschriften zijn werkboekjes over een wiskundig of daaraan gerelateerd onderwerp. Ze zijn speciaal bedoeld voor leerlingen van groep 6 - 8 van de basisschool die logisch en abstract denken en graag werken aan opdrachten op het gebied van wiskunde en redeneren.

Zomerkampen

De stichting organiseert ieder jaar zomerkampen voor jongeren van 10 tot 17 jaar. De jongeren hoeven echt geen whizzkids te zijn om mee te gaan. Ze moeten wel een liefhebber zijn van het oplossen van (wiskundige) problemen en puzzels. Tijdens de kampen wordt een aantal onderwerpen met een wiskundig thema verkend. De kampen worden begeleid door wiskundestudenten, leraren en docenten van universiteiten en hogescholen. Zij gaan als vrijwilligers mee, omdat ze het ontzettend leuk vinden op deze manier met hun vak bezig te zijn.

Voor hoogbegaafden, hun ouders en hun leerkrachten biedt Vierkant leuke en interessante uitdagingen en aanvullingen.

Meer informatie over de activiteiten en de materialen is te vinden bij Vierkant.