Dag van de Hoogbegaafdheid dit jaar in Arnhem!

Dini van den Heuvel

Op 29 mei 2010 wordt in het Olympuscollege te Arnhem de Dag van de Hoogbegaafdheid gehouden. Deze jaarlijks terugkerende manifestatie trekt enkele honderden hoogbegaafden; volwassenen, jongeren, kinderen, ouders, opa's en oma's, maar ook professionals uit onderwijs, GGZ en HRM-kringen. De dag staat ook open voor belangstellenden die zelf niet hoogbegaafd zijn, maar er meer over willen weten.

Ook dit jaar valt er tijdens de Dag van de Hoogbegaafdheid weer van alles te beleven. Van serieus en leerzaam, tot vrolijk en speels. Er zijn stands waar allerlei kennis en handelswaar voor hoogbegaafden te vinden is. Er zijn klaslokalen vol workshops voor hoogbegaafden en over hoogbegaafdheid, maar ook allerlei andere leuke en bijzondere activiteiten. Dit jaar wordt tevens het door de doelgroep zelf in het leven geroepen Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) aan het publiek gepresenteerd. Ook Mensa, vereniging voor hoogintelligente mensen, zal haar opwachting maken met onder andere de mogelijkheid om een IQ-test af te leggen. Maar daarnaast is het vooral gezellig en intrigerend vanwege het wonderlijke gemak waarmee contacten met soortgenoten ontstaan.

De Dag van de Hoogbegaafdheid werd voor het eerst in 2003 georganiseerd door het Fonds Hoogbegaafdheid, tegenwoordig Matilde Fonds geheten. Met ingang van 2010 heeft Mind in Development de organisatie van de dag overgenomen en zijn de locatie en datum gewijzigd. Het was van het begin af aan de bedoeling om hoogbegaafden met elkaar in contact te brengen en om het professionele veld, dat rondom hoogbegaafden aan het ontstaan was, een platform te bieden. Was de dag voorheen vaak meer gericht op hoogbegaafde kinderen en hun ouders, de laatste jaren komt ook de hoogbegaafde volwassene voor het voetlicht. Het Olympus College heeft een speciale hoogbegaafden-afdeling en is hoofdsponsor van deze dag. De lichte, gezellige en kunstzinnige sfeer in de school maakt deze tot een uitstekende locatie om er een bruisende dag van te maken.

Voor nadere informatie over alle activiteiten zie www.mindindevelopment.nl

De toegangsprijs bedraagt 7,50 per persoon, inclusief koffie en thee.
Voor sommige activiteiten wordt daarnaast een kleine bijdrage gevraagd.